Fysiikkaa leluilla -projektissa tutkittiin uudenlaisten opetusvälineiden, fysiikan lelujen, hyödyntämistä suomalaisissa kouluissa. USA:ssa vastaavia välineitä on ollut käytössä jo pitkään. Projektissa valittiin suomalaisiin opetussuunnitelmiin sopivia fysiikan leluja ja testattiin niitä opetuskäytössä Mikkelin lukiossa sekä Rantakylän yhtenäiskoulussa.


Käytössä hyviksi havaitut lelut koottiin kahdeksi erilliseksi lelupaketiksi. Toinen paketeista on suunnattu yläkoulun ja toinen lukion fysiikan opetuksen tueksi. Molempiin paketteihin kuuluu noin 100-sivuiset suomalaisiin opetussuunnitelmiin soveltuvat demo-oppaat, jotka sisältävät työohjeet, lelujen fysiikkaa sekä tehtäviä.

Fysiikkaa leluilla -projektin tavoite oli valita välineitä, jotka ovat erittäin havainnollisia, korkealaatuisia ja edullisia. Kirjoja kirjoitettaessa tavoite oli tuoda uusia näkökulmia pedagogiikkaan ja käytettävyyteen.


Fysiikkaa leluilla -kokonaisuuksien kehittäjät Mikko Korhonen ja Jukka Kohtamäki ovat teknis-luonnontieteellisen alan diplomi-insinöörejä sekä matemaattisten aineiden opettajia. Korhonen opettaa Mikkelin lukiossa ja Kohtamäki Rantakylän yhtenäiskoulussa.